Alle samlinger
Kundeforhold og sikkerhet
Hvorfor krever Bulder biometri som innlogging?
Hvorfor krever Bulder biometri som innlogging?
Oppdatert over en uke siden

Bulder krever biometri fordi dette er en sikrere måte å logge inn enn å bruke en PIN-kode. Bulder-appen inneholder en hemmelig nøkkel som vi bruker for å bekrefte at du er deg. Denne nøkkelen brukes blant annet til å autorisere betalinger. Når vi krever biometri, krypteres denne nøkkelen på en sikker måte, slik at ingen andre kan få tak i den, selv om de får tak i telefonen din.

Flere andre banker bruker PIN?

Hvis du kunne logge inn i Bulder-appen med en PIN-kode, ville appen kun være beskyttet av styrken til koden du har valgt. Styrken til PIN-koden er relativt svak, og en person med uærlige hensikter vil kunne gjette på forskjellige PIN-koder til de finner den riktige.

For PIN-koder under 16 tegn kan en vanlig datamaskin gjette alle muligheter på under en dag. Siden vi ikke ønsker å kreve at du har en PIN-kode med over 20 tegn, velger vi heller å kreve biometri for å ivareta sikkerheten.

Hvor lang tid tar det å hacke en PIN kode?

Vil det hjelpe hvis man begrenser antall forsøk på å taste inn PIN?

Alle apper som bruker PIN-koder for innlogging bør ha en "retry lock" som beskytter brukeren ved å begrense antall forsøk før appen låser seg (vanligvis 3 ganger).

Dette øker sikkerheten, men det finnes måter for hackere å omgå en slik lås. Hvis telefonen din er "rooted" eller "jailbroken", kan hackere få tilgang til en "data-dump" og overstyre "retry locken".

Svarte dette på spørsmålet?