Gå til hovedinnhold
Alle samlingerSparing
Tilbyr dere IPS ?
Oppdatert over en uke siden

Ja, det gjør vi 😊

Hva er IPS?
IPS er er individuell pensjonssparing med skattefradrag, og handler om å spare langsiktig i fond. Spareformen passer for for deg som ønsker en mer romslig pensjonstilværelse, men som vet at sparepengene ikke alltid får stå i fred.

Hvordan oppretter/flytter jeg IPS?

IPS konto oppretter du i app under Min Bulder --> Kjøpe Fond --> velg hvilke fond du vil kjøpe og velg deretter IPS konto.

Er du kunde i Bulder vil det være mulig å flytte IPS via Sparebanken Vest.
Ta kontakt med oss via chat/meldinger i app. 📲 Vi vil her sende deg et skjema "Avtale om individuell sparing til pensjon" som må fylles! Når du har mottatt og fylt ut skjema sendes dette til [email protected]
Hvilke fond du vil investere i og hvor mye du vil spare, er opp til deg Det er ingen betalingsfrister, og du kan sette inn et engangsbeløp akkurat når du ønsker det.

💡 Skattefordeler med IPS

• Du kan spare inntil 15.000 kroner i året og får 22 % skattefradrag på sparebeløpet ditt. Skatt betaler du når du tar pengene ut.

• IPS er fritatt for formuesskatt

Hvem passer IPS for?

IPS passer for alle som sparer til pensjon. Ettersom pengene låses til pensjonsformål, bør du vurdere andre spareprodukter dersom du er usikker på hva du skal bruke pengene til. Sparing i fond på aksjesparekonto er et godt alternativ dersom du sparer langsiktig.

Når kan jeg ta ut min IPS?

Pengene er bundet til pensjon og kan tas ut først når du fyller 62 år. Utbetalingen skal skje over minimum 10 år og skal vare til du minst er 80 år.
Dersom IPS-sparingen din er liten kan pengene tas ut raskere.

Er det krav å om å opprette fast spareavtale i IPS?
Nei, ingen krav.