Alle samlinger
Kort og konto
Utenlandsbetaling
IBAN, SWIFT, BIC. Hva betyr de forskjellige?
IBAN, SWIFT, BIC. Hva betyr de forskjellige?

IBAN, SWIFT, BIC, utenlandsbetaling

Oppdatert over en uke siden

Hva betyr de forskjellige?

IBAN står for International Bank Account Number, en internasjonal standard for å identifisere bankkontoer på tvers av landegrenser. Det brukes ofte ved internasjonale overføringer av penger.

Swift står for Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication. Det er en internasjonal standard for identifisering av bankene som er involvert i internasjonale pengeoverføringer. Swift-koden består av 8 eller 11 tegn og brukes til å identifisere banken og dens beliggenhet.

BIC står for Bank Identifier Code, og det er en annen internasjonal standard for identifisering av banker. Det brukes også i internasjonale pengeoverføringer for å identifisere banken og dens beliggenhet. BIC-koden består av 8 eller 11 tegn og kan sammenlignes med Swift-koden.

Hva skal du velge i Bulder?

I Bulder støtter vi kun IBAN fra land som er i SEPA avtalen (Single Euro Payment Area). Dette er en løsning for betalinger i EU. Selv om det er mulig å velge valuta gjennom betalingsløsningen, anbefaler vi at du velger den lokale valutaen til det landet du overfører til dersom det er mulig. Dette er det billigste valget for deg.

Ved periodisk kontroll skal du erklære hvilket land mottaker bank befinner seg i, ikke mottakeren selv.

Svarte dette på spørsmålet?