Hva er et rammelån?
Oppdatert over en uke siden

✔️ Lån penger til det du vil, med sikkerhet i boligen.

✔️ Trekk opp eller betal ned på lånet når det passer deg.

✔️ Få en låneramme på inntil 60 % av boligverdien.

Også kjent som fleksilån eller boligkreditt, et boliglån som gir deg en fleksibel låneramme basert på din boligverdi. Disse pengene kan du benytte deg av til hva du vil ved å fritt overføre fra lånekontoen så lenge det er innenfor din ramme på lånet. Da slipper du å søke om et større lån om du skulle trenge det. Du betaler fortsatt for rentene på ditt faktiske boliglån, i tillegg til renter på beløpet du har brukt innenfor rammen.

Noe du må være obs på når det gjelder rammelån er at det ikke har en nedbetalingsplan med faste avtrekk i måneden. Hvis rentene på det faktiske lånet ikke blir betalt ved forfall, vil pengene bli trukket av rammen din. Vi anbefaler derfor at du setter opp en fast overføring for å forsikre deg at rentene blir nedbetalt.

Rammelån kan gis på inntil 60 % av boligverdien din med minste beløp på 50 000kr. Maks løpetid er 25 år. Prisen på rammelånet vil til enhver tid være litt dyrere enn et boliglån. Selv om du ikke benytter deg av rammen, må banken fortsatt ha kapitalen ledig slik at du kan nyte fleksibiliteten.

Rammelån har en nedbetalingstid på 25 år med en revurdering hvert 5 år.
Det betyr at ved utløpet av 5 års perioden vil rammelånet kunne fornyes eller konverteres til en nedbetalingslån etter de vilkår som gjelder for slike kreditter til enhver tid.

Vurderes rammelånet som et passende produkt, vil lånet løpe videre som et rammelån.

Vår oppdaterte prisliste finner du her

Svarte dette på spørsmålet?