Kort og konto
Utenlandsbetaling
IBAN og SWIFT - betaling fra utlandet

Hvor finner jeg IBAN-nummer og SWIFT/BIC?

Oppdatert over en uke siden

Du kan finne disse IBAN, SWIFT og som typisk bruke ved overføring til deg fra utlandet 2 steder i appen:

Hjem-skjermen

1. Trykk på kontoen du vil ha IBAN eller Swift

2. Trykk på Mer

3. Trykk på Kopier kontonummer

4. Se eller kopier IBAN eller SWIFT/BIC

Min Bulder

1. Gå til Min Bulder

2. Trykk på Konto

3. Velg hvilken konto du ønsker å få informasjon om

4. Trykk på Kopier kontonummer

5. Se eller kopier IBAN eller SWIFT/BIC

Motta penger fra utlandet?

Hvis du skal motta penger fra utlandet, må du huske å oppgi riktig IBAN og SWIFT/BIC til avsenderen. Bulders SWIFT-kode er: SPAVNOBB

Noen utenlandske banker krever også bankens postadresse ved overføring. Bulders (Sparebanken Vests) adresse er: Jonsvollsgaten 2, 5011 Bergen.

Hva betyr de forskjellige?

IBAN står for International Bank Account Number, en internasjonal standard for å identifisere bankkontoer på tvers av landegrenser. Det brukes ofte ved internasjonale overføringer av penger.

Swift står for Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication. Det er en internasjonal standard for identifisering av bankene som er involvert i internasjonale pengeoverføringer. Swift-koden består av 8 eller 11 tegn og brukes til å identifisere banken og dens beliggenhet.

BIC står for Bank Identifier Code, og det er en annen internasjonal standard for identifisering av banker. Det brukes også i internasjonale pengeoverføringer for å identifisere banken og dens beliggenhet. BIC-koden består av 8 eller 11 tegn og kan sammenlignes med Swift-koden.